fbpx
Πρόγραμμα επιδότησης αρδευτικών συστημάτων

Πρόγραμμα επιδότησης αρδευτικών συστημάτων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει εντός του έτους. 

Η επιδότηση φτάνει το 80% των δαπανών για τα φυσικά πρόσωπα και το 85% για τις συλλογικές επενδύσεις.

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός δε μπορεί να υπερβεί αθροιστικά για όλες τις επενδύσεις:
α) Τα 150.000 ευρώ για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων.
β) Τα 200.000 ευρώ για συλλογικές επενδύσεις.
Ο εν λόγω προϋπολογισμός μπορεί να ανέλθει έως και τα 500.000 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι ο κύκλος εργασιών της τελευταίας κλεισμένης χρήσης του συλλογικού σχήματος ανέρχεται τουλάχιστον στο 25% του αιτούμενου προϋπολογισμού. Σημειώνεται πως για τα νεοσύστατα συλλογικά σχήματα ο επιλέξιμος προϋπολογισμός δε μπορεί να ξεπεράσει τα 200.000 ευρώ.

Στις επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνονται:

Α) Αγορά, μεταφορά και εγκατάσταση καινούριου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού με στόχο την εξοικονόμηση ύδατος:

  1. Αρδευτικά συστήματα α) στάγδην άρδευσης και β) μικροκαταιονισμού (σταθεροί μικροεκτοξευτές τοπικής άρδευσης χαμηλού ύψους).
  2. Δεξαμενές όγκου έως 500 κ.μ. (όπως πλαστικές, μεταλλικές κ.λπ.) που δεν απαιτούν εκσκαφές ή επιχώσεις φυσικού εδάφους, για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών συστημάτων της εκμετάλλευσης, υπό την προϋπόθεση ότι πληρούνται από τα όμβρια ύδατα που κυρίως προέρχονται από την απορροή εγκαταστάσεων της εκμετάλλευσης ή/και με μεταφορά νερού από αδειοδοτημένα σημεία υδροληψίας.
  3. Μηχανολογικός και λοιπός εξοπλισμός (όπως π.χ. αγωγοί μεταφοράς) που αποσκοπεί στην επαναχρησιμοποίση των υδάτων για άρδευση (π.χ. από βιολογικό καθαρισμό).
  4. Γεωργία ακριβείας. Περιλαμβάνει ενδεικτικά δαπάνες αγοράς και εγκατάστασης Η/Υ και λογισμικού διαχείρισης γεωργικής εκμετάλλευσης, δικτύου μετεωρολογικών δεδομένων, εγκατάστασης δομημένης καλωδίωσης ή ασύρματου δικτύου, εδαφολογικής ανάλυσης, αισθητήρες, μετρητές, αυτοματοποιημένο έλεγχο συστημάτων άρδευσης, συστήματα απομακρυσμένου ελέγχου και προγραμματισμού. Για τον εξοπλισμό αυτό, με την αίτηση στήριξης υποβάλλεται μελέτη εγκατάστασης του εξοπλισμού και με την αίτηση πληρωμής μελέτη εφαρμογής του.

Β) Επενδύσεις στις έγγειες βελτιώσεις

  1. Γεωτρήσεις και πηγάδια-φρέατα αποκλειστικά αρδευτικής χρήσης, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού τους (π.χ. σωληνώσεις, αντλία, γεννήτρια, ηλεκτρολογικός πίνακας, υδρομετρητής) και της απαραίτητης κτιριακής υποδομής (π.χ. μικρό αντλιοστάσιο).
  2. Επιμέρους εξοπλισμός για τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων γεωτρήσεων/πηγαδιών (ενδεικτικά: αλλαγή αντλίας, γεννήτριας, ηλεκτρολογικού πίνακα, εγκατάσταση υδρομετρητή).
  3. Δεξαμενές (χωμάτινες, μεταλλικές, κ.λπ.) που απαιτούν εκσκαφές ή επιχώσεις φυσικού εδάφους και χρησιμεύουν για την αποθήκευση νερού βροχής (όμβρια) για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών συστημάτων της εκμετάλλευσης.


Ύψος επιδότησης: 


Εύλογο κόστος:


Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στα τηλέφωνα:

2381082692 για το γραφείο της Σκύδρας 

2331074100 για το γραφείο της Βέροιας

ή στείλτε μας e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Για να κάνετε εγγραφή στην λίστα ειδοποιήσεων προγραμμάτων, πατήστε ΕΔΩ

(αν θέλετε να μάθετε τι είναι η λίστα ειδοποιήσεων προγραμμάτων, πατήστε εδώ

 

© ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ
 Μεγαλώνουμε μαζί.
  Σχεδιάζουμε το μέλλον.

 

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2021

Το μέτρο των Νέων Αγροτών προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ποσό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 35.000€ έως 40.000€, για την έναρξη της γεωργικής τους δραστηριότητας. Οι υποψήφιοι του προγράμματος θα πρέπει να έχουν υποβάλει (ή να υποβάλουν) πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ 2021 (ή και προηγούμενες χρονιές...

Read more

Υπομέτρο 5.1: Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής - Αντιβρόχινης Προστασίας

ΥΠΟΜΕΤΡΟ 5.1  «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις»   Το Υπομέτρο  έχει στόχο να στηρίξει επενδύσεις ενεργητικής προστασίας από: το χαλάζι για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής και τη βροχή για  καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου το χαλάζι...

Read more

Πρόγραμμα επιδότησης αρδευτικών συστημάτων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει εντός του έτους.  Η επιδότηση φτάνει το 80% των δαπανών για τα φυσικά πρόσωπα και το 85% για τις συλλογικές επενδύσεις. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός δε μπορεί να υπερβεί αθροιστικά για όλες τις επενδύσεις: α) Τα 150.000 ευρώ για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων...

Read more

Σύστημα ειδοποιήσεων επερχόμενων επιδοτούμενων προγραμμάτων του ΠΑΑ

Μπείτε στην λίστα ειδοποιήσεων πατώντας ΕΔΩ   Προκειμένου οι Αγροτικές Επιχειρήσεις να ανταποκριθούν επιτυχώς στις αυξημένες απαιτήσεις του ανταγωνισμού αλλά και στην ανάγκη για ανάπτυξη και εξεύρεση πόρων είναι απόλυτα απαραίτητος ο σωστός σχεδιασμός και η αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.   Η ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ | Farming Solutions εξειδικεύεται στην εκπόνηση και υποβολή Φακέλων του Προγράμματος Αγροτικής...

Read more

Αποτελέσματα Σχεδίων Βελτίωσης

Αποτελέσματα Σχεδίων Βελτίωσης Κεντρικής Μακεδονίας Αποτελέσματα Σχεδίων Βελτίωσης Δυτικής Μακεδονίας  

Read more

14.000€. Μέτρο 6.3 "Ενίσχυση μικρών καλλιεργειών"

Το Υπομέτρο 6.3 «Εκκίνηση επιχείρησης για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που έρχεται να δώσει ένα βοήθημα 14.000€ σε μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο όρος μικρές σημαίνει πως η τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5.000€ έως 7.999€, δηλαδή γεωργικές εκμεταλλεύσεις με λίγα στρέμματα...

Read more

Ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση της επιδότησης στους προμηθευτές | Σχέδια Βελτίωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, έχει προχωρήσει η ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα στον αγρότη να εκχωρεί την επιδότηση στον προμηθευτή.

Read more

Επιδότηση Φυτών από τα Σχέδια Βελτίωσης

Στα Σχέδια Βελτίωσης, εκτός από τον μηχανολογικό εξοπλισμό, επιδοτείται και η εγκατάσταση πολυετών φυτειών και μάλιστα με πολύ καλές τιμές!

Read more

Σχέδια Βελτίωσης 2017 - Η Προκήρυξη

Το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1), ήταν και είναι το απόλυτο επενδυτικό εργαλείο του αγρότη! Μετά από 6 χρόνια (από το 2011), είναι επιτέλους ένα βήμα πριν την προκύρηξή του. Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια και χωρίς πολύπλοκους όρους, να εξηγήσουμε τι είναι, σε ποιους αφορούν και τι περιλαμβάνουν.

Read more

Το Ημερολόγιο Υποχρεώσεων των Νέων Γεωργών

Οι δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί του 2016 έχουν ήδη πληρωθεί την Α' Δόση (70%) και ακολουθούν οι εν δυνάμει δικαιούχοι. Όμως εκτός από δικαιώματα, το πρόγραμμα γεννά και υποχρεώσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν σε προδιαγεγραμμένο χρονικό πλαίσιο και ορίζοντα. Επειδή λοιπόν, οι πλειοψηφία των δικαιούχουν "χαλαρώνουν" μετά την έγκριση και την...

Read more

Τα αποτελέσματα των Νέων Αγροτών 2016 Κεντρικής Μακεδονίας

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα του προγράμματος των Νέων Αγροτων 2016 για την Κεντρική Μακεδονία: Πίνακας Δικαιούχων (2.063) Πίνακας Εν Δυνάμει Δικαιούχων (216) Πίνακας Επιλαχόντων (1134)  

Read more

Νέοι Αγρότες: Με καθυστέρηση ενός μήνα ξεκινά η αξιολόγηση των Αιτήσεων

Αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανοίξει το σύστημα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων του προγράμματος Νέων Αγροτών.

Read more

Πρόγραμμα Επιδότησης Βιολογικών 2017

Οι υποβολές αιτήσεων ενίσχυσης για το Μέτρο 11 "Βιολογικές Καλλιέργειες" ισχύει εως τις 22-02-2017, με μια παράταση να είναι βέβαια πάντα στο πρόγραμμα.

Read more

Νέοι Αγρότες 2016

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2016 η υποβολή Αιτήσεων Στήριξης για το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών

Read more

Ακρόδρυα, μηλιές και βύσσινα στο Πρόγραμμα Δάσωσης Γαιών

Τη διεύρυνση των ενισχύσεων του Μέτρου Δάσωσης ώστε να επιδοτείται η φύτευση μηλιών, αχλαδιών, φουντουκιών, βυσσινιών και αμυγδαλιών, ανακοίνωσε από τη Ζαγορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.

Read more