fbpx
Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2021

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2021

Το μέτρο των Νέων Αγροτών προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ποσό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 35.000€ έως 40.000€, για την έναρξη της γεωργικής τους δραστηριότητας. Οι υποψήφιοι του προγράμματος θα πρέπει να έχουν υποβάλει (ή να υποβάλουν) πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ 2021 (ή και προηγούμενες χρονιές όμως υπό προϋποθέσεις) και να εγγραφούν στο Μητρώο Αγροτών (ΜΑΑΕ) ως νεοεισερχόμενοι.

Η διάρκεια του προγράμματος (και ουσιαστικά η δέσμευση) είναι από 7 έως 8 έτη.

Το ποσό ενίσχυσης, το οποίο δεν συνδέεται με συγκεκριμένες δαπάνες, διαμορφώνεται ως εξής:

Βασικό ποσό ενίσχυσης 35.000 ευρώ το οποίο μπορεί να προσαυξάνεται αθροιστικά

  • κατά 2.500 ευρώ εφόσον η περιοχή μόνιμης κατοικίας των νέων γεωργών βρίσκεται σε περιοχές ορεινές ή μειονεκτικές ή σε μικρά νησιά (νησιά μέχρι και 3.000 κατοίκους πληθυσμό) ή συνδυασμό αυτών των κατηγοριών περιοχών και
  • κατά 2.500 € για ζωική παραγωγική κατεύθυνση (στη μελλοντική κατάσταση) της εκμετάλλευσης.

Συνεπώς το ποσό ενίσχυσης διαμορφώνεται, ανάλογα με τους ανωτέρω συνδυασμούς από 35.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ.

Η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται σε δύο δόσεις. Η πρώτη δόση καταβάλλεται με την ένταξη του νέου γεωργού στο μέτρο και είναι το 70% της συνολικής ενίσχυσης, ενώ η δεύτερη και τελική πληρωμή για το υπόλοιπο 30% καταβάλλεται με την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου, ανάμεσα από το 3ο και το 4ο έτος από την ένταξη.

Αν σας ενδιαφέρει η ένταξή σας σε αυτό το πρόγραμμα, δεν έχετε παρά να μας καλέσετε στα τηλέφωνα: 

2381082692 (γραφείο Σκύδρας)

2331074100 (γραφείο Βέροιας)

 ή να ζητήσετε να σας καλέσουμε, στέλνοντας mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

  © ΑΓΡΟΛΥΣΙΣ
  Μεγαλώνουμε μαζί
  Σχεδιάζουμε το μέλλον

Πρόγραμμα Νέων Αγροτών 2021

Το μέτρο των Νέων Αγροτών προσφέρει στους νεοεισερχόμενους γεωργούς, ηλικίας κάτω των 41 ετών, ποσό ενίσχυσης που κυμαίνεται από 35.000€ έως 40.000€, για την έναρξη της γεωργικής τους δραστηριότητας. Οι υποψήφιοι του προγράμματος θα πρέπει να έχουν υποβάλει (ή να υποβάλουν) πρώτη φορά δήλωση ΟΣΔΕ 2021 (ή και προηγούμενες χρονιές...

Read more

Υπομέτρο 5.1: Πρόγραμμα Αντιχαλαζικής - Αντιβρόχινης Προστασίας

ΥΠΟΜΕΤΡΟ 5.1  «Επενδύσεις ενεργητικής προστασίας στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις»   Το Υπομέτρο  έχει στόχο να στηρίξει επενδύσεις ενεργητικής προστασίας από: το χαλάζι για καλλιέργειες μηλοειδών, πυρηνοκάρπων, ακτινιδίων, αμπέλου και ροδιάς. Ειδικά στην περίπτωση των ακτινιδίων, της αμπέλου και της ροδιάς η καλλιέργεια πρέπει να είναι αμιγής και τη βροχή για  καλλιέργειες κερασιάς και αμπέλου το χαλάζι...

Read more

Πρόγραμμα επιδότησης αρδευτικών συστημάτων

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, το πρόγραμμα αναμένεται να ανοίξει εντός του έτους.  Η επιδότηση φτάνει το 80% των δαπανών για τα φυσικά πρόσωπα και το 85% για τις συλλογικές επενδύσεις. Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός δε μπορεί να υπερβεί αθροιστικά για όλες τις επενδύσεις: α) Τα 150.000 ευρώ για τις εκμεταλλεύσεις φυσικών και νομικών προσώπων...

Read more

Αποτελέσματα Σχεδίων Βελτίωσης

Αποτελέσματα Σχεδίων Βελτίωσης Κεντρικής Μακεδονίας Αποτελέσματα Σχεδίων Βελτίωσης Δυτικής Μακεδονίας  

Read more

14.000€. Μέτρο 6.3 "Ενίσχυση μικρών καλλιεργειών"

Το Υπομέτρο 6.3 «Εκκίνηση επιχείρησης για την ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων» είναι ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που έρχεται να δώσει ένα βοήθημα 14.000€ σε μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Ο όρος μικρές σημαίνει πως η τυπική απόδοση της εκμετάλλευσης θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5.000€ έως 7.999€, δηλαδή γεωργικές εκμεταλλεύσεις με λίγα στρέμματα...

Read more

Ανοίγει ο δρόμος για την εκχώρηση της επιδότησης στους προμηθευτές | Σχέδια Βελτίωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα, έχει προχωρήσει η ρύθμιση που δίνει την δυνατότητα στον αγρότη να εκχωρεί την επιδότηση στον προμηθευτή.

Read more

Επιδότηση Φυτών από τα Σχέδια Βελτίωσης

Στα Σχέδια Βελτίωσης, εκτός από τον μηχανολογικό εξοπλισμό, επιδοτείται και η εγκατάσταση πολυετών φυτειών και μάλιστα με πολύ καλές τιμές!

Read more

Σχέδια Βελτίωσης 2017 - Η Προκήρυξη

Το πρόγραμμα των Σχεδίων Βελτίωσης (Υπομέτρο 4.1), ήταν και είναι το απόλυτο επενδυτικό εργαλείο του αγρότη! Μετά από 6 χρόνια (από το 2011), είναι επιτέλους ένα βήμα πριν την προκύρηξή του. Θα προσπαθήσουμε με απλά λόγια και χωρίς πολύπλοκους όρους, να εξηγήσουμε τι είναι, σε ποιους αφορούν και τι περιλαμβάνουν.

Read more

Το Ημερολόγιο Υποχρεώσεων των Νέων Γεωργών

Οι δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί του 2016 έχουν ήδη πληρωθεί την Α' Δόση (70%) και ακολουθούν οι εν δυνάμει δικαιούχοι. Όμως εκτός από δικαιώματα, το πρόγραμμα γεννά και υποχρεώσεις, οι οποίες πρέπει να τηρηθούν σε προδιαγεγραμμένο χρονικό πλαίσιο και ορίζοντα. Επειδή λοιπόν, οι πλειοψηφία των δικαιούχουν "χαλαρώνουν" μετά την έγκριση και την...

Read more

Τα αποτελέσματα των Νέων Αγροτών 2016 Κεντρικής Μακεδονίας

Οι πίνακες με τα αποτελέσματα του προγράμματος των Νέων Αγροτων 2016 για την Κεντρική Μακεδονία: Πίνακας Δικαιούχων (2.063) Πίνακας Εν Δυνάμει Δικαιούχων (216) Πίνακας Επιλαχόντων (1134)  

Read more

Νέοι Αγρότες: Με καθυστέρηση ενός μήνα ξεκινά η αξιολόγηση των Αιτήσεων

Αρχές Μαρτίου, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα ανοίξει το σύστημα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αξιολόγησης των φακέλων του προγράμματος Νέων Αγροτών.

Read more

Πρόγραμμα Επιδότησης Βιολογικών 2017

Οι υποβολές αιτήσεων ενίσχυσης για το Μέτρο 11 "Βιολογικές Καλλιέργειες" ισχύει εως τις 22-02-2017, με μια παράταση να είναι βέβαια πάντα στο πρόγραμμα.

Read more

Νέοι Αγρότες 2016

Έως τις 30 Νοεμβρίου 2016 η υποβολή Αιτήσεων Στήριξης για το Πρόγραμμα των Νέων Γεωργών

Read more

Ακρόδρυα, μηλιές και βύσσινα στο Πρόγραμμα Δάσωσης Γαιών

Τη διεύρυνση των ενισχύσεων του Μέτρου Δάσωσης ώστε να επιδοτείται η φύτευση μηλιών, αχλαδιών, φουντουκιών, βυσσινιών και αμυγδαλιών, ανακοίνωσε από τη Ζαγορά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου.

Read more

banner 1

banner 2

banner 3